Ambalaj Makinası Kriterleri

Dünyada binlerce olmasa da yüzlerce paketleme makinesi tedarikçisi vardır. Hepsi aynı görünebilir ve aynı amaca hizmet edebilir, ancak maddi veya fiziksel yakınlık dışında, bir makine satın almaya karar verirken makinenin ve tedarikçisinin başka hangi yönlerini göz önünde bulundurmalısınız? İşte bazıları:

- Şirketin gelişmesi: Köklü bir şirketin yeni kurulan bir şirketten daha güvenilir olduğu bilinmektedir. Zaman içinde dayanıklılık, genellikle olumlu bir marka adı ve garantili bir teknik desteğe sahip finansal açıdan sağlam bir şirket anlamına gelir. 1984'ten beri var olan KULP, itibarını başarıyla oluşturmuş ve makinelerinin sağlam ve kaliteli fiyat oranıyla eşdeğer olduğu bir seviyeye ulaşmıştır.

- Satış sonrası servis: Bir makine satmak kolaydır, ancak satış sonrası servis hizmeti vermek ve yıllar boyunca yedek parçaların mevcudiyetini sağlamak, yalnızca birkaç şirketin yapmayı başarabildiği bir taahhüttür. KULP olarak, satış sözleşmesinde yedek parçaların en az 10 yıl kullanılabilirliğinden bahsederek müşterilerimize uzun vadeli bağlılığımızı göstermeyi seçiyoruz.

- Makinelerde kullanılan malzeme: Makinede kullanılan hammaddenin kalitesi ve menşei, dayanıklı ve verimli bir makine ararken bakmanız gereken ana unsurlardandır. Paslanmaz çeliğin, elektronik parçaların, pnömatik parçaların, elektrik parçalarının, fotosellerin kalitesi titizlikle seçilmelidir.

- Referanslar: hem yerel hem de uluslararası olarak, tüm dünyada referanslara sahip olmak, üreticinin kanatlarını daha büyük bir hedefe başarıyla yerleştirebildiğini, ancak aynı zamanda makinenin / makinelerin kurulumunu ve satış sonrası hizmetini etkin bir şekilde sağlayabildiğini göstermektedir. KULP'un hem Türkiye hem de dünya çapındaki müşterilerinin adını açıkça paylaşması, firmanın sahip olduğu güveni, kalitesine ve itibarına duyduğu güveni göstermektedir.

- Güvenlik: İşçiler ve son müşteri için, makinenin / makinelerin kullanımı sırasındaki güvenlik, makinenin arkasındaki mühendisliğin iyi düşünülmüş olduğunu ve üreticinin yasal ve etik hususları önemsediğini gösterir.

- Sertifikalar: Kalite, menşei, yetenek, uyarlanabilirlik sertifikaları şirketin güvenilirliğini artırır ve kullanılan malzemenin uygunluğunun ve şirketin güvenmeye değer olduğunun kanıtı olarak hizmet eder.

- Üreticinin uzmanlığı: Portföyünde geniş bir makine yelpazesine sahip olmak her zaman iyiye işaret değildir. Çoğu zaman, tedarikçinin gerçek bir üreticiden çok bir satıcı veya montajcı olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte, bir makine türünde uzmanlaşmak, şirketin o alanda yeterince bilgi sahibi olduğunu ve tüm zamanını başka bir makine türü geliştirmek yerine onu geliştirmek için harcadığını gösterir. KULP, hacimsel doldurma, kapatma ve etiketleme makinelerinde neredeyse kırk yıldır uzmanlaşmıştır ve yılların uzmanlığından ve müşteri geri bildirimlerinden çözümlerini mükemmelleştirmek için büyümüştür.

- Çok yönlülük: Bir paketleme makinesi satın alırken, makinenin çeşitli ambalaj türlerine uyarlanabilirliği, gelecekteki projeler için de dikkate alınmalıdır: değişken kapasiteler, minimum ve maksimum hacim, aksesuarlara ek ve seçenekleri, makinenin bazı parçalarının değiştirilmesi, yükseklik ve genişlik ayarı.

Hijyen: Makineyi hangi sektörde olursa olsun (gıda, kozmetik, ilaç, kimya, vb.) tasarlarken, imalatçı makineyi hem hijyen kuralları hem de makinenin dayanıklılığı açısından hızlı demonte ve temizlemesi kolay hale getirmelidir. KULP, makinenin herhangi bir milimetresine erişim sağlamak için kelepçeler kullanır ve CIP temizleme uyumluluğuna sahiptir. Ayrıca ürünle doğrudan temas halinde olan malzemenin paslanma veya oksitlenmesini önlemek için dayanıklı ve ürünle uyumlu olması gerekir. Aynı makineyi birden fazla ürün için kullanırken, ürünler arasında kontaminasyon riskinden kaçınmak zorunludur. Örneğin KULP, özel dikişsiz kaynak kullanır ve besleme hunilerini sıvama teknolojisi ile yapar, böylece parçacıkların dikişler arasında birikmesini önlemek için şekilleri bir kalıptan yapılır.