Kıvamlı Ürün Dolum Makinası

Kıvamlı Ürün Dolum Makinası

Sıvı veya katı ürün fark etmeksizin birçok ürünü ambalajlarına doldurmaya yarayan dolum makinaları, fabrikalar ve üretimin olduğu birçok yerde sıklıkla kullanılan makinelerdendir. Özelliklerine ve ürünleri ne kadar zamanda doldurabildiklerine göre değişkenlik gösteren bu makinalar oldukça kapasiteli olmalarıyla bilinmektedir. Sos çeşitleri, salça, ketçap, mayonez, süzme yoğurt ve krema gibi birbirinden farklı tanesiz veya taneli her türlü gıdayı ambalajlarına dolduran bu makinalar aynı anda yüzlerce ambalajlama yapma özelliğine de sahiptir. Genellikle 4 tekerlekli olarak satılan bu ürün daha kolay hareket ettirilebilsin diye tekerlekli olarak üretilmiştir. Üretimi yapılan birçok ürün bu makineler sayesinde doldurulup ambalajlandıktan sonra satışa hazır hale gelmektedir.

Kıvamlı Ürün Dolum Makinasının Özellikleri Nelerdir?

Kendi içinde sınıflara ayrılan ve en düşük kapasiteliden en yüksek kapasiteliye kadar çeşitleri bulunan dolum makinaları, yiyecek ve içeceklerin yanı sıra çeşitli boyaları, kozmetik ürünleri ve birtakım yağları da doldurma görevi üstlenmektedir. Kolay şekilde kullanılan kıvamlı ürün dolum makinası, göz alıcı bir görünüme sahiptir. Üründe ayarlanabilir dolum hızı mevcuttur böylelikle dilediğiniz ayarda dolum gerçekleştirebilirsiniz. Üretildiği malzeme paslanmaz çelik olduğu için uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanılabilir. Vakumlu bir makine olan kıvamlı ürün dolum makinasının kendine ait olan bir hunisi de mevcuttur. 5 ml ve 5000 ml arasında değişen kapasitesi ile bir saatte maksimum 420 adet dolum yapabilmektedir.

Kıvamlı Ürün Dolum Makinası Seçerken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Oldukça işlevli olan kıvamlı ürün dolum makinasını satın aldığınız yerin en iyi makinelerin satıldığı bir yer olması oldukça önemlidir. Ürünün uzun süre boyunca kullanılabilmesi için kaliteli olmasına dikkat edilmeli ve paslanmaz çelikten üretilmiş olmasına özen gösterilmelidir. Dolum makinası seçerken göz önünde bulunduracağınız bir diğer nokta ise, bir saatte ne kadar dolum yaptığıdır. Ambalaj ve dolumun fazla yapıldığı fabrika ve sanayi gibi yerlerde en büyük ve en kapasiteli dolum makinaları tercih edilmektedir. Böylelikle zamandan tasarruf edilerek daha fazla dolum ve ambalajın çıkması sağlanmış olur. Dolum makinasının taneli ve tanesiz olan her türlü ürünü doldurduğundan emin olmak gerekir. Makina üzerinde, dolum yapmak için bir adet silindir bulunmaktadır. Makina elektrik sistemiyle çalışmadığı için devreye kompresör girer. Dolum hassasiyeti %1 ve üzerindedir. Bu özellikler göz önünde bulundurulduğunda profesyonel ve aynı zamanda uygun fiyatlı bir dolum makinesi satın alabilirsiniz.

Dolum Makinası Hangi Ürünlerin Dolumunu Yapmaktadır?

Katı ve sıvı fark etmeksizin birçok ürünün dolumunu yapan bu makina son teknoloji kullanılarak üretilmiştir. Kusursuz ve şık tasarımının yanı sıra kolay bir kullanıma sahip olan kıvamlı ürün dolum makinesi, kimya ürünleri, birçok deterjan ve boya gibi sıvı ürünler, sos ve marmelat çeşitleri, zeytin ezmesi ve çikolata ezmesi gibi ürünleri ve daha farklı çeşitli tanecikli tüm ürünleri doldurmaktadır. Kolay temizlenebilme özelliğinden dolayı ürünler arasında rahatlıkla geçiş yapabilen bu makinenin fiyatları da kapasitesine göre farklılık göstermektedir. Pnömatik sistemle çalışmaktadır ve ihtiyaca göre daha hacimli bir model tercih edilebilir. Ürün, bulunduğu her yerde sistemsel çalışma imkanı tanımaktadır. Böylelikle tüm dolumlar sırasıyla ve düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Makina satışı yapan uzman bir firma bu konuda yardımcınız olabilir. Kıvamlı dolum makinesiyle alakalı tüm sorularınızı yetkililere sorabilir ve seçtiğiniz ürün hakkında merak ettiklerinize cevap bulabilirsiniz. Hangi dolum makinasını seçeceğiniz konusunda kararsız kaldıysanız, büyük bir çoğunluğun tercih ettiği kıvamlı ürün dolum makinesini tercih edebilirsiniz.