Özel Tasarım Dolum Makinası

Özel Tasarım Dolum Makinası

Ambalajlama amaçlı ürünleri haznelere dolduran makina anlamına gelen oldukça basit ve kendi kendini açıklayan dolum makinası, sıvı paketleme çözümleri söz konusu olduğunda özel tasarımlara ihtiyaç duyar. Dolumu yapılan sıvı ürünün şişeye, kavanoza veya kaba doldurulması farklı sistemlerle haiz makinalarla gerçekleşir.

Özel Tasarım Dolum Makinası Özellikleri

Akışkan özelliğe sahip ürünlerin doldurulması, ürünün akışkanlık özelliğine yani viskozitesine göre değişiklikler gösterir. Akışkan özelliği çok olan ürünler, yerçekimi doldurucusu olarak tabir edilen doldurma nozullarının üst seviyesinde tank kullanılarak yapılır. Bu tank, hacimsel bir dolum için ürünün yerçekimi kuvveti ile borulardan ve nozullardan akmasına izin verir. Serbest akışlı ürünlerin doğru hacim ayarı için nozulların doldurma süresinin ayarlanmasına olanak tanıyan ambalajlama, makine sistemine entegre edilerek çalışır. Bu sistem, şişe dolumlarında hem etrafa sıçramaması hem de doldurulan şişelerin dengesini korumak için şişe içine giren özel dolum aparatlarıyla yapılır. Akışkanlığı daha az olan ve yer çekim kuvvetiyle serbestçe akmayan ürünler, pompa ve pistonlu doldurucular kullanılarak yapılır. Pistonlu silindirler aracılığı ile bir veya daha fazla doldurma nozulundan kaplara itme prensibi ile dolumu gerçekleştirir.

Yiyecek, içecek, kimyasal ve kozmetik sektörü gibi çok geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. İçecekler ve losyonlar, ince, serbest akışlı sıvılardan daha kalın sıvılara kadar değişebilir. Krem gibi kozmetik ürünleri ile soslar ve salata sosları gibi gıda ürünleri, kaplara doldurmadan önce çökme eğiliminde olan partiküller içerebilir. Kozmetik, yiyecek ve içecek endüstrisi normalde hijyenik paketleme makineleri gerektirir. Bu konular ve ayrıca paketleme için ideal paketleme makinaları, bireysel uygulamaya özel olarak tasarlanır ve birçoğu otomatik dolum hattına entegre edilir.

Özel tasarım Dolum Makinası Modelleri

Tek kafalı veya dört kafalı standart dolum makinalarının yanı sıra, kaymak ve kaymaklı yoğurt dolum makinaları, fırın uygulamaları için tepsi konveyörüne adapte edilmiş otomatik dolum makinası çeşitleri ile endüstrinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Standart modeller, likit, viskoz ve tanecikli ürün dolumlarına uygundur ve değişik ambalajlar için farklı nozul uçları bulunmaktadır. Kaymak ve kaymaklı yoğurt dolum makinalarının dolum nozullarında ürünü köpürtmek için özel bir mekanizma mevcuttur. Görüldüğü üzere, her ürün çeşidi için, kullanıcının işini rahat, amacına ve ihtiyaçlarına uygun özel tasarım nozullar kullanılmaktadır.

Hijyenin en üst seviyede sağlanması amacıyla, temizlik kolaylığı için doldurulacak ürünün değdiği bütün yüzeyler, 316 L kalite paslanmaz çelik ve diğer kısımlar ise 304 kalite paslanmaz çelik ve alüminyumdan üretilmiştir. Makinalarda kullanılan bütün bağlantılar, kelepçeli sistemle üretilmiştir. Temizlik prosesi sırasında makinalar, herhangi bir alet kullanmadan ve en ince detayına kadar sökülerek, temizlikleri yapılır. Pnömatik mekanizmalar gıdaya uyumlu yağsız sistemlerle üretilmiştir.

Özel Tasarım Dolum Makinelerinde Montaj ve Kullanım

Kurulumu profesyonel teknik ekipler tarafından anahtar teslim yapılır ve eğitim verilir. Ayrıca kullanıcılar için detaylı kullanma kılavuzu sayesinde kullanımı ve bakımı kolaydır. Tüketiciyi koruma yasaları gereğince tüm özel tasarım dolum makineleri, üretici garantisi altındadır. Yedek parça ve servis hizmetleri yetkili servis elemanları tarafından, parça ve servis garantisi ile hem bakımı hem de tamiri yapılmaktadır.

Özel Tasarım Dolum Makina Fiyatları

Dolumu yapılacak ürünlere göre özellikleri değişen dolum makinaları, son kullanıcının arzu ve isteklerine göre yapılandırılır ve bu da fiyatı belirleyen unsurları oluşturur. Yapılandırma; dolumu yapılan ürünün dolum sıcaklığı ve bu sıcaklıktaki viskozitesi, dolum yapılan ambalajın cinsi ve boyutu gibi birden fazla parametrenin değerlendirilmesi ile sonuçlandırılır. Aynı makinanın benzer ama farklılıklar gösteren ürün gruplarına kullanımını sağlayarak yatırımın ekonomik olması sağlanır.